Η μοσχαρίσια ουρά είναι από τα πιο νόστιμα κομμάτια κρέατος για μαγειρευτό φαγητό και αν δεν την έχετε δοκιμάσει αρκεί να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή μου. Θέλει αργό μαγείρεμα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει πραγματικά γιατί είναι ένα πολύ νόστιμο κομμάτι κρέατος. Αρκεί να διαβάσετε προσεκτικά την παρακάτω συνταγή για Ουρά Μοσχαρίσια και θα έχετε σίγουρη επιτυχία!
Συνταγή για Ουρά Μοσχαρίσια
Χρόνος προετοιμασίας: 150 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
1.500 γρ ουρά μοσχαρίσια
12 μικρά κρεμμυδάκια
15 baby καρότα ή 3 μεγάλα σε κομμάτια
500 ml κόκκινο κρασί
500 ml ζωμό βοδινό
ελαιόλαδο
φρέσκο μαϊντανό
φρέσκο θυμάρι
250 γρ κουσκουσάκι
150 γρ μαύρες φακές beluga
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεκινάμε πλένοντας τη μοσχαρίσια ουρά και την αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή μία πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε την ουρά μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα.
Μόλις η ουρά είναι έτοιμη, την αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε πάλι τα κομμάτια της μοσχαρίσιας ουράς.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και βράζουμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τον ζωμό, μία χούφτα μαϊντανό, λίγο φρέσκο θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 1,5 ώρα.
Μισή ώρα πριν το βγάλουμε, προχωράμε με το κουσκουσάκι.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε αρκετό νερό για 15 λεπτά. Μόλις έχουν μαλακώσει προσθέτουμε το κουσκουσάκι και λίγο αλάτι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και επιπλέον ζεστό νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουσκουσάκι. Σουρώνουμε και το διατηρούμε σε ένα σκεύος ζεστό.
Tip: χρησιμοποιούμε μαύρες φακές beluga γιατί είναι πολύ νόστιμες και δεν θέλουν μούλιασμα. Μαγειρεύονται αμέσως!
Σερβίρουμε τη μοσχαρίσια ουρά με το κουσκουσάκι με τις μαύρες φακές και απολαμβάνουμε με ένα πλούσιο κόκκινο κρασί.