Το σπετσοφάι είναι μία κλασική συνταγή και πολύ εύκολη. Προσωπικά αγαπάω τα πικάντικα φαγητά οπότε και αυτή η συνταγή για Σπετσοφάι με Μπύρα είναι λίγο πικάντικη, αλλά με ένα ξεχωριστό άρωμα που θα σας εντυπωσιάσει από τη μπύρα!
Συνταγή για Σπετσοφάι με Μπύρα
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
2 λουκάνικα χοιρινά κοντά στα 500 γρ.
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 ποτήρι μπύρα lager
1 φύλλο δάφνης
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
4-5 σταγόνες tabasco
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να πάρει χρώμα το λουκάνικο.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα λουκάνικα και προχωράμε με τα λαχανικά.
Κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό και ανακατεύουμε καλά.
Στο τηγάνι επαναφέρουμε τα λουκάνικα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε το σπετσοφάι με τη μπύρα.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το tabasco, λίγο θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με προσοχή, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το σπετσοφάι με φρεσκοψημμένο χωριάτικο ψωμί.