Τα καναπεδάκια είναι μία πολύ νόστιμη, παιχνιδιάρικη και εύκολη λύση για τα τραπέζια σας. Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί και εδω θα βρείτε 3 βασικές συνταγές με τα αγαπημένα μας υλικά.
Συνταγή για Καναπεδάκια με Σολομό, Προσούτο, Cranberries και Γαλλικά τυριά
Υλικά Συνταγής
- 100 γρ καπνιστό σολομό
- λίγες φέτες προσούτο
- μαύρο χαβιάρι ή αυγά ψαριών (προαιρετικά)
- τυρί κρέμα
- αποξηραμένα cranberries
- κατσικίσιο τυρί chevre
- τυρί Brie
- τυρί Camembert
- φρέσκο σχοινόπρασο
- 1 ρόδι
- 1 Γαλλική μπαγκέτα
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε το τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Κόβουμε τη μπαγκέτα διαγώνια σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε λεπτές φέτες από το brie και το Camembert και προχωράμε στο στήσιμο.
Σε μερικές φέτες ψωμιού αλείφουμε λίγο από το μίγμα του τυριού κρέμας και από πάνω προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι καπνιστού σολομού.
Προαιρετικά προσθέτουμε από πάνω λίγο μαύρο χαβιάρι και ένα κομμάτι από σχοινόπρασο.
Για τα καναπεδάκια με το brie, προσθέτουμε το τυρί πάνω από τις φέτες της μπαγκέτας και από πάνω λίγο προσούτο.
Στα καναπέ με το camembert και το chevre θα προσθέσουμε από πάνω τα αποξηραμένα cranberries.
Διακοσμούμε με ρόδια και σερβίρουμε.