Η συνταγή για καραμέλα γάλακτος Dulce De Leche είναι από τις πιο απλές συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή.
Η καραμέλα γάλακτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά γλυκά αλλά και να την απολαύσετε μόνη της πάνω σε φρέσκο ψωμί!
Συνταγή για Καραμέλα Γάλακτος Dulce De Leche
Χρόνος προετοιμασίας: 150 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
1 κατσαρόλα με νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε καλά τις κονσέρβες και αφαιρούμε το χαρτί που έχουν.
Τοποθετούμε τις κονσέρβες από το ζαχαρούχου γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 2,5 ώρες για να πήξει και να γίνει μία πλούσια καραμέλα γάλακτος.
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 2 ώρες.
Για πιο πηχτή και σκούρα καραμέλα Dulce De Leche βράζουμε το γάλα μέχρι και 3 ώρες.
Σε όλη τη διάρκεια θα πρέπει τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα να είναι καλυμμένα με νερό, οπότε να χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Μόλις περάσει ο χρόνος αφαιρούμε τα κουτάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα ανοίξουμε.
Μπορούμε τα κουτάκια με την καραμέλα γάλακτος Dulce De Leche που δεν έχουμε ανοίξει να τα διατηρήσουμε εκτός ψυγείου μέχρι την ημερομηνία λήξης του γάλακτος.