Η κρέμα καρπούζι διατηρεί όλο το υπέροχο και ξεχωριστό άρωμα του καρπουζιού και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της, αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής.
Συνταγή για Κρέμα Καρπούζι με Σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
900 γρ καρπούζι καθαρισμένο
30 γρ κορν φλάουρ
100 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
σοκολάτα υγείας
φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν.
Περνάμε τον χυμό του καρπουζιού από λεπτή σίτα και πετάμε τα κουκούτσια και τις ίνες του καρπουζιού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνει ποιο απαλή και λεία η κρέμα καρπούζι.
Μετράμε τον χυμό και κρατάμε για την κρέμα καρπούζι 550 ml.
Τα 200 ml τα αδειάζουμε σε ένα ποτήρι και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό, μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να δέσει.
Αφαιρούμε την κανέλα και σερβίρουμε την κρέμα σε 2 μπολάκια.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σερβίρουμε την κρέμα καρπούζι με νιφάδες σοκολάτας και τριμένο φιστίκι Αιγίνης.
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε 50 γρ κορν φλάουρ, αντί για 30 γρ, ώστε να δέσει παραπάνω η κρέμα καρπούζι και να την σερβίρουμε σε φορμάκια. Σε αυτή την περίπτωση την χωρίζουμε σε 4 μικρά φορμάκια και μόλις κρυώσει τα ξεφορμάρουμε και την σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα με από πάνω τριμμένη σοκολάτα και φιστίκια.