Η συνταγή για φιλέτο τόνου ψητό είναι πολύ εύκολη και όλοι μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λίγα μόνο λεπτά. Ο φρέσκος τόνος δεν θέλει πολύ ψήσιμο και τον προτείνω μέτρια ψημένο έτσι ώστε να είναι ψημένος απ’έξω και ζουμερός στο εσωτερικό του. Μία πολύ νόστιμη και θρεπτική συνταγή με φρέσκο τόνο που αξίζει να δοκιμάσετε!
Συνταγή για Φιλέτο Τόνου Ψητό
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 1
Υλικά Συνταγής
300 γρ φιλέτο τόνου πάχους 1-2 εκατοστά
1/2 ώριμο αβοκάντο
10ο γρ. ντοματίνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε μία γκριλιέρα σε υψηλή θερμοκρασία.
Αλείφουμε το φρέσκο φιλέτο τόνου με 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές του.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τοποθετούμε το φιλέτο τόνου σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και κόβουμε το μισό σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε το φιλέτο τόνου στην καυτή γκριλιέρα και ψήνουμε περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να μην στεγνώσει και να διατηρηθεί ζουμερό στο κέντρο του.
Αφαιρούμε το ψητό φιλέτο τόνου από το τηγάνι και το κόβουμε στη μέση για το σερβίρισμα.
Τοποθετούμε τα 2 κομμάτια από το ψημένο φιλέτο τόνου σε ένα πιάτο και γύρω του σερβίρουμε τη σαλάτα με τα τοματίνια και το αβοκάντο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Ο φρέσκος τόνος στο τηγάνι είναι έτοιμος για απόλαυση!