Η συνταγή για Χοιρινή Πανσέτα στο τηγάνι με Αμπελοφάσουλα είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα μοναδικό! Με λίγα και απλά υλικά αυτό το πιάτο ξεχωρίζει και θέλει λίγο χρόνο προετοιμασίας.
Τα αμπελοφάσουλα το καλοκαίρι είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά, ταιριάζουν τέλεια με τη χοιρινή πανσέτα στο τηγάνι και είναι μια ωραία εναλλακτική από μία σαλάτα με βραστά αμπελοφάσουλα.
Συνταγή για Χοιρινή Πανσέτα στο τηγάνι με Αμπελοφάσουλα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
4 χοιρινές πανσέτες
250 γρ αμπελοφάσουλα
10 τοματίνια βελανίδι
2 κ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
100 ml λευκό κρασί
1 κ. κρέμα από ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή δεν θέλουμε να είναι πολύ μαλακά γιατί θα τα μαγειρέψουμε και μετά λίγο ακόμη.
Σουρώνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις πανσέτες. Σοτάρουμε τις χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Παράλληλα καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Αντίστοιχα πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά και έχουν σοταριστεί οι χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι, προσθέτουμε τα τοματίνια, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο, τα αμπελοφάσουλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αν χρειαστεί επιπλέον υγρασία στο φαγητό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από έναν βραστήρα.
Αφήνουμε να δέσει για 10-15 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και η Χοιρινή Πανσέτα στο τηγάνι με Αμπελοφάσουλα είναι έτοιμη για απόλαυση! Για πιο πλούσιο και δεμένο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά βούτυρο στα τελευταία 2 λεπτά.
Αν κάποιος από την παρέα δεν τρώει το ξύδι, μπορούμε εναλλακτικά να το αντικαταστήσουμε με χυμό λεμονιού και η Χοιρινή Πανσέτα στο τηγάνι με Αμπελοφάσουλα θα είναι πάλι πεντανόστιμη!
Για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο τσίλι, ανάλογα με την ένταση που επιθυμούμε.