Αυτή τη συνταγή για dumplings με χοιρινό την έψαχνα καιρό, για να μπορώ επιτέλους να φτιάξω μόνος μου σπιτικά dumplings και να μη χρειάζεται κάθε φορά να ψάχνω το κοντινότερο asian εστιατόριο!
Η γέμιση των dumplings είναι η βασική συνταγή με χοιρινό και μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές με τα αγαπημένα σας υλικά, όπως γαρίδες, κοτόπουλο ή λαχανικά. Φαντασία χρειάζεται, μερικές δοκιμές και θα φτιάξετε και εσείς τα πιο νόστιμα σπιτικά ασιάτικα dumplings!
Συνταγή για Dumplings με χοιρινό
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 40 τμχ
Υλικά Συνταγής
400 γρ κιμά χοιρινό
λίγο κινέζικο λάχανο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο
1 κ.γ. λιωμένο τζίντζερ
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κ.σ. σόγια
40 τεμ. έτοιμες λεπτές πιτούλες για ντάμπλινγκ
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Τις πιτούλες για τα ντάμπλινγκ τις βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα με ασιάτικα προϊόντα ή μεγάλα σούπερ μάρκετ. Συνήθως είναι κατεψυγμένες οπότε τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν για μία ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια γιατί δεν θα δώσουν την υφή που θέλουμε στη γέμιση των dumplings.
Tip: αν δεν βρείτε κινέζικο λάχανο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μαλακά μέρη από λευκό λάχανο
Τοποθετούμε 1 κούπα από το ψιλοκομμένο λάχανο σε ένα σουρωτήρι, το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε την άκρη για 10 λεπτά για να βγάλει τα υγρά του.
Στύβουμε το λάχανο με τα χέρια μας, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το τζίντζερ, το σκόρδο πολτοποιημένο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τη σόγια και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε το χοιρινό κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά της συνταγής.
Τοποθετούμε μία πιτούλα πάνε σε μία επιφάνεια και προσθέτουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση για τα dumplings στο κέντρο της.
Βρέχουμε ελαφρά την πιτούλα περιμετρικά, την διπλώνουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρο και γύρω γύρω κλείνουμε τη ζύμη δημιουργώντας μικρές πιέτες. Εναλλακτικά μπορούμε απλά να κλείσουμε τα dumplings στη μέση ή να ενώσουμε τις 4 πλευρές τους και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο πουγκί.
Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα dumplings με χοιρινό.
Μαγείρεμα των Dumplings με χοιρινό
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε ελάχιστο λάδι, ίσα ίσα να δημιουργηθεί ένα φιλμ στην επιφάνεια του.
Τοποθετούμε τα dumplings με χοιρινό στο τηγάνι, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα στο κάτω μέρος τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 50 ml νερό (περίπου 3 κ.σ. γεμάτες), χαμηλώνουμε πολύ τη θεσμοκρασία και κλείσουμε αμέσως με ένα καπάκι το τηγάνι για να κρατήσουμε τους υδρατμούς.
Μαγειρεύουμε τα dumplings με χοιρινό για 4-5 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα θα δείτε ότι η ζύμη έχει γίνει λίγο διάφανη και έχουν μαγειρευτεί στο εσωτερικό τους.
Μεταφέρουμε τα ντάμπλινγκ σε ένα μεγάλο πιάτο και τα σερβίρουμε με σόγια σος ή γλυκιά σάλτσα τσίλι.
Tip: μπορούμε να διατηρήσουμε τα dumplings στην κατάψυξη για 3 μήνες και τα μαγειρεύουμε απευθείας από την κατάψυξη μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά για 7-8 λεπτά με τον ατμό.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!