Με αυτή τη συνταγή για Χοιρινή Κοτολέτα αλά Μιλανέζε με Αυγό, Αντζούγιες και Κάπαρη θα ταξιδέψετε στην Ιταλία! Για το σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να σας δώσει χοιρινές μπριζόλες Γαλλικής κοπής πάχους 1 εκατοστού περίπου. Δεν θέλουμε ένα λεπτό κομμάτι για σνίτσελ αλλά μία μπριζόλα με κόκκαλο που θα μείνει ζουμερή και νόστιμη!
Συνταγή για Χοιρινή Κοτολέτα αλά Μιλανέζε με Αυγό, Αντζούγιες και Κάπαρη
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά Συνταγής
3 χοιρινές μπριζόλες Γαλλικής κοπής
5 αυγά
3 κτς κάπαρη
1 λεμόνι
50 γρ βούτυρο
9 φιλέτα αντζούγιας
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτς ψιλοκομμένο μαϊντανό
Panko ή φρυγανιά τριμμένη
Καλαμποκέλαιο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο το πάνκο και σε ένα τρίτο τα 2 αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε κάθε μπριζόλα ανάμεσα από 2 λαδόκολλες και τις χτυπάμε για να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο πάχος.
Παίρνουμε μία χοιρινή κοτολέτα και τη τοποθετούμε στο πιάτο με το αλεύρι.
Την αλευρώνουμε καλά από όλες τις πλευρές της, την τινάζουμε για να φύγει το επιπλέον αλεύρι και την τοποθετούμε μέσα στο χτυπημένο αυγό.
Την γυρνάμε 1-2 φορές για να καλυφθεί με το αυγό και μετά την τοποθετούμε μέσα στο πιάτο με το panko.
Καλύπτουμε τη χοιρινή μπριζόλα Γαλλικής κοπής με πάνκο και από τις δύο πλευρές της και πιέζουμε με τα χέρια για να κολλήσει καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι με καλαμποκέλαιο στο ίδιο ύψος με το πάχος από τις χοιρινές κοτολέτες.
Τηγανίζουμε την κάθε μία χοιρινή κοτολέτα για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Μπορούμε να τηγανίσουμε μαζί 2 κοτολέτες αν χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο τηγάνι.
Μόλις είναι έτοιμη η Χοιρινή Κοτολέτα αλά Μιλανέζε την τοποθετούμε σε ένα ταψί με σχάρα και την αλατίζουμε εξωτερικά. Δεν την έχουμε αλατίσει από πριν για να μην βγάλει τα υγρά της και να παραμείνει τραγανή.
Tip: αν δεν έχετε ταψί με σχάρα μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε μία σχάρα του φούρνου και να την τοποθετήσετε πάνω από ένα ταψί του φούρνου. Είναι σημαντικό να μην ακουμπάνε οι κοτολέτες στο ταψί για να μην μουλιάσουν εξωτερικά στο φούρνο.
Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες κοτολέτες και μετά τις βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά από το βούτυρο και τηγανίζουμε τα 3 αυγά, τοποθετώντας πάνω στο ασπράδι τους τα φιλέτα από τις αντζούγιες και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βγάζουμε τις χοιρινές κοτολέτες αλά Μιλανέζε από το φούρνο, τις σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα και τοποθετούμε από πάνω τους τα αυγά τηγανιτά με τις αντζούγιες.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την κάπαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και χυμό από μισό λεμόνι για να ετοιμάσουμε μία γρήγορη σάλτσα.
Προσθέτουμε σε κάθε Χοιρινή Κοτολέτα αλά Μιλανέζε με Αυγό και Αντζούγιες δύο κουταλιές από τη σάλτσα βουτύρου με την κάπαρη και σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!