Αυτή η συνταγή για Αρνί Μπούτι Φιλέτο με Καραμελωμένα Καρότα είναι μια πιο δημιουργική και gourmet συνταγή για αρνίσιο μπούτι που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Συνταγή για Αρνί Μπούτι Φιλέτο με Καραμελωμένα Καρότα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά Συνταγής
750 γρ αρνάκι μπούτι χωρίς κόκκαλο
1 ξερό κρεμμύδι
10 μεσαία βιολογικά καρότα
250ml ζωμό κοτόπουλο
1 ποτηράκι καλό κόκκινο κρασί
Πατάτες baby
Βούτυρο αγελάδος
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το φιλέτο από το μπούτι αρνιού σε 3 μερίδες και προσπαθούμε να τους δώσουμε ένα ωραίο σχήμα αφαιρώντας τα κομματάκια που εξέχουν.
Κρατάμε τα κομματάκια του αρνιού που κόψαμε για το ζωμό.
Τοποθετούμε τα φιλέτα του αρνιού σε ένα πιάτο και τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά από όλες τους τις πλευρές.
Προετοιμασία της σάλτσας αρνιού
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε το μισό σε μία μικρή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα κομματάκια από το αρνί που εξείχαν, ένα καρότο κομμένο σε κομμάτια, τη σκελίδα του σκόρδου κομμένη στη μέση και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κάτω από το μισό και να αποκτήσουμε μία δεμένη και έντονη σάλτσα.
Σουρώνουμε τη σάλτσα αρνιού σε λεπτή σίτα πριν τη σερβίρουμε.
Προετοιμασία για τα καραμελωμένα καρότα
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο και προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο μαζί με τα 9 καρότα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε τα καρότα για 3-4 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι και στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα καρότα και να μαλακώσουν.
Προετοιμασία για το φιλέτο από μπούτι αρνιού
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα φιλέτα του αρνιού για 10 λεπτά περίπου από κάθε τους πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μείνουν ζουμερά στο εσωτερικό τους.
Αφαιρούμε τα φιλέτα του αρνιού από το τηγάνι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο σε ένα μεγάλο πιάτο για λίγα λεπτά.
Κόβουμε κάθε φιλέτο αρνιού σε φέτες πριν το σερβίρουμε.
Προετοιμασία για τη γαρνιτούρα
Πλένουμε τις baby πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις σοτάρουμε με 1 κουταλάκι βούτυρο στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε τα φιλέτα αρνιού.
Κόβουμε το μισό κρεμμύδι σε 3 χοντρές φέτες.
Ζεσταίνουμε ελαφρά ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο και καίμε τις φέτες κρεμμυδιού από τη μία του πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν έντονο χρώμα.
Στήσιμο πιάτου
Σε κάθε πιάτο προσθέτουμε 3 καρότα, λίγες πατάτες baby, 1 καμμένο κρεμμύδι, τις φέτες από το φιλέτο του αρνιού και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό.
Σερβίρουμε το Αρνί Μπούτι Φιλέτο με Καραμελωμένα Καρότα μαζί με τη σάλτσα κρασιού.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!