Τις λιαστές ντομάτες τις απολαμβάνουμε όλο το χρόνο, αλλά μόνο το καλοκαίρι μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας σπιτικές λιαστές ντομάτες. Για εγγυημένο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε βιολογικές ντομάτες ή αν βρούμε ντομάτες από μποστάνι.
Συνταγή για Σπιτικές Λιαστές Ντομάτες
Υλικά Συνταγής
Ώριμες ντομάτες
χοντρό αλάτι
τούλι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση.
Τις τοποθετούμε σε μεγάλα ταψιά, με τη σάρκα τους προς τα πάνω και προσθέτουμε αρκετό χοντρό αλάτι.
Τοποθετούμε τα ταψιά στον ήλιο για 1 εβδομάδα περίπου, μέχρι να στεγνώσουν οι ντομάτες και να ξεραθούν στον ήλιο. Τις καλύπτουμε με τούλι για να αποφύγουμε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως τις μύγες και άλλα έντομα.
Tip: αν έχει υγρασία το βράδυ βάζουμε τα ταψιά μέσα στο σπίτι για να μην χαλάσουν οι ντομάτες.
Φτιάχνουμε με μία κλωστή στεφάνια από τις λιαστές ντομάτες και τις κρεμάμε όλο το καλοκαίρι.
Τον χειμώνα τις διατηρούμε σε βάζα με ελαιόλαδο.
Αν πάλι αγαπάτε περισσότερο τα ντοματίνια, δείτε τη συνταγή μου για λιαστά ντοματίνια.
Εγώ απολαμβάνω τις λιαστές ντομάτες σε σαλάτες και στους παραδοσιακούς Ντοματοκεφτέδες με Λιαστές Ντομάτες.