Αν βρείτε ωραία και φρέσκα ντοματίνια, αξίζει να τα δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή για Λιαστά Ντοματίνια και να τα έχετε όλο το χειμώνα για σαλάτες, μαγειρευτά αλλά και σάλτσες. Μία πολύ εύκολη και απλή συνταγή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χρόνος για τα παρακάτω βήματα.
Συνταγή για Σπιτικά Λιαστά Ντοματίνια
Χρόνος Προετοιμασίας: 6 μέρες
Χρόνος Μαγειρέματος: –
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
500 γρ ώριμα ντοματίνια
χοντρό αλάτι
ελαιόλαδο
τούλι
Εκτέλεση Συνταγής
- Τα πρώτα βήματα για τα πιο επιτυχημένα Λιαστά Ντοματίνια είναι αρχικά η επιλογή τους και μετά ο καθαρισμός τους.
- Επιλέγουμε ώριμα ντοματίνια, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε για λίγη ώρα. Προσωπικά επιλέγω ντοματίνια βελανίδι ή σε τσαμπί που είναι πιο γλυκά.
- Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος.
- Προσθέτουμε αρκετό χοντρό αλάτι, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε μία λαμαρίνα, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
- Τα σκεπάζουμε με ένα τούλι για να τα προστατέψουμε από τα έντομα και ανεπιθύμητους επισκέπτες και τα αφήνουμε έξω, σε δυνατό ήλιο.
- Το καλοκαίρι που έχει δυνατό ήλιο θα χρειαστούμε περίπου 5-6 μέρες και τα σπιτικά Λιαστά Ντοματίνια θα είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε.
- Για να διατηρήσουμε τα Λιαστά Ντοματίνια για καιρό, τα τινάζουμε από το πολύ αλάτι και μετά τα βάζουμε σε ένα βάζο και τα καλύπτουμε με αρκετό ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι συντηρητικό και θα τα προστατεύει για να μην αλλοιωθούν.
- Στο βάζο με τα Λιαστά Ντοματίνια μπορούμε να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας μυρωδικά και να τους δώσουμε ένα ξεχωριστό άρωμα. Ταιριάζει πολύ το θυμάρι, η ρίγανη και το σκόρδο.
- Τα Λιαστά Ντοματίνια διατηρούνται στο λάδι για λίγους μήνες αρκεί να τα αποθηκεύσουμε σε σκιερό μέρος και να συμπληρώνουμε πάντα ελαιόλαδο όταν τα καταναλώνουμε.
Το βράδυ,για να μην χαλάσουν από την υγρασία, τα βάζουμε μέσα στο σπίτι και νωρίς το πρωί τα βγάζουμε πάλι στον ήλιο.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!
1η ημέρα:
3η ημέρα:
6η ημέρα: