Ο Σολομός σοτέ με Αρακά και Γαρίδες είναι μία γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή που εύκολα μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι. Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζω τον σολομό με τις γαρίδες και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό! Μπορείτε βέβαια να συνοδέψετε τον σολομός σοτέ με πατατοσαλάτα ή βραστά λαχανικά ή μία δροσερή πράσινη σαλάτα με λεμόνι.
Συνταγή για Σολομός σοτέ με Αρακά και Γαρίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
1 φιλέτο σολομού 400-450 γρ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά ξεκινάμε με τον αρακά με τις γαρίδες και τη συνταγή του θα την βρείτε εδώ: Αρακάς με Γαρίδες
Αλατίζουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές του και χαράσσουμε το δέρμα του σε δύο σημεία για να ψηθεί καλύτερα στο εσωτερικό του. Μπορούμε να το ψήσουμε όλο μαζί ή να το κόψουμε σε 2 μερίδες.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό για 3-4 λεπτά από την πλευρά του φιλέτου, έτσι ώστε να βλέπουμε την πέτσα του.
Μόλις πάρει χρώμα αναποδογυρίζουμε το φιλέτο του σολομού, τοποθετούμε την πέτσα προς τα κάτω και ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και να ψηθεί ο σολομός στο εσωτερικό του.
Tip: Μπορούμε τον σολομός σοτέ να το τελειώσουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά στους 180°C.
Σερβίρουμε τον σολομός σοτέ με τον αρακά και τις γαρίδες και από πάνω προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού.