Αυτή η Μοσχαρίσια Μπριζόλα μαριναρισμένη με Εσπρέσσο έχει ένα απαλό άρωμα καφέ που την κάνει πραγματικά αξέχαστη! Τόσο ο εσπρέσσο αλλά και το βαλσάμικο δίνουν ένα μοναδικό άρωμα και μία ξεχωριστή γεύση. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό κομμάτι κρέατος και καλά σιτεμένο.
Συνταγή για Μοσχαρίσια Μπριζόλα μαριναρισμένη με Εσπρέσσο
Χρόνος προετοιμασίας: 80 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
1 μεγάλη μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα χωρίς κόκκαλο ή rib eye (400 γρ)
1 μικρό κρεμμύδι
1 δόση καφέ εσπρέσσο
60 ml ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε ενα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τον καφέ εσπρέσσο, το βαλσάμικο, τη μαύρη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά της μαρινάδας.
Σε μια πιατέλα αδειάζουμε τη μισή μαρινάδα και προσθέτουμε τη μπριζόλα. Την αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μια ώρα, γυρνώντας την συχνά.
Tip: για το καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να την αφήσετε να μαριναριστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο σε μια πιατέλα τυλιγμένη με μεμβράνη.
Αφαιρούμε τη μπριζόλα από τη μαρινάδα και την ψήνουμε σε bbq ή καυτό τηγάνι grill για 8-10 λεπτά, για μέτριο ψήσιμο. Παράλληλα την αλείφουμε κάθε 2 λεπτά με τη αρχική μαρινάδα που έχουμε κρατήσει.
Tip: για το βέλτιστο αποτέλεσμα αφαιρούμε το κρέας απο το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο .
Αφήνουμε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και να κρατήσει τους ζωμούς της.
Μετά την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την απολαμβάνουμε!
Tip: για να ενισχύσουμε το γευστικό αποτέλεσμα, μπορούμε σε μία μικρή κατσαρόλα να σιγοβράσουμε τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει, μέχρι να δέσει λίγο και να μειωθούν τα πολλά υγρά της.