Αυτή η συνταγή για Ρεβύθια με Κάρυ και Μάνγκο είναι ιδανική αν θέλετε κάτι διαφορετικό για την περίοδο της νηστείας ή αν ψάχνετε για συνταγές με ρεθύβια που ξεχωρίζουν.
Συνταγή για Ρεβύθια με Κάρυ και Μάνγκο
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
200 γρ ρεβύθια
1 κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
1 κτς πάστα από κόκκινο κάρυ
1 κονσέρβα 400 γρ γάλα καρύδας
3 κτς ελαιόλαδο
1 ώριμο μάνγκο
Ψιλοκομμένο κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια και την επόμενη μέρα τα βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά προσέχουμε να μην λιώσουν.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση και μετά κάθετα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού περίπου.
Καθαρίζουμε εξωτερικά το τζίντζερ και τις σκελίδες του σκόρδου και τα τρίβουμε όλα σε ένα λεπτό τρίφτη.
Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες και το καρότο σε λεπτά στικς.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο και την κόκκινη πιπεριά για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, 1 κουταλάκι από το λιωμένο τζίντζερ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε στη συνέχεια την πάστα από το κόκκινο κάρυ.
Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα αδειάζουμε στο μείγμα του κάρυ μαζί με το γάλα καρύδας.
Αφήνουμε τα ρεβύθια με κάρυ και γάλα καρύδας να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά και δοκιμάζουμε τη σάλτσα για τυχόν διορθώσεις. Αν θέλετε πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον 1-2 κτς κόκκινο κάρυ.
Παράλληλα καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Προσθέτουμε το μάνγκο τηγάνι και σερβίρουμε τα Ρεβύθια με Κάρυ και Μάνγκο μαζί με ρύζι μπασμάτι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!