Την πάπια πεκίνου είναι εύκολο να τη μαγειρέψουμε και να την απολαύσουμε στο σπίτι, αρκεί να ακουλουθήσουμε αυτή τη απλή συνταγή. Ορισμένα από τα υλικά θα πρέπει να τα προμηθευτούμε από κατάστημα με Ασιατικά προϊόντα, όπως τα πιτάκια ρυζιού.
Συνταγή για Πάπια Πεκίνου
Χρόνος προετοιμασίας: 130 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά Συνταγής
1 ολόκληρη πάπια περίπου 2,5 κιλών
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλάκι μείγμα 5 μπαχαρικών (5 spices)
πιτούλες ρυζιού για πάπια
σάλτσα hoisin
2 αγγουράκια
φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε την πάπια και την στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε το αλάτι με το μείγμα των 5 μπαχαρικών και το απλώνουμε καλά στο εξωτερικό και το εσωτερικό της πάπιας.
Τοποθετούμε την πάπια πεκίνου σε ένα ταψί με σχάρα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175°C για 2 ώρες περίπου.
Παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Αντίστοιχα πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες τα αγγουράκια, αφαιρώντας το κέντρο τους με τα σπόρια.
Μόλις η πάπια πάρει χρώμα και έχει ψηθεί, την αφαιρούμε και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί εκτός του φούρνου.
Ατμίζουμε για λίγα λεπτά τις πιτούλες ρυζιού και τις διατηρούμε ζεστές μέσα στον ατμομάγειρα μπαμπού.
Σερβίρουμε τη Πάπια Πεκίνου με σάλτσα Hoisin, τα πιτάκια ρυζιού και τα λαχανικά.
Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τυλίζουμε τα πιτάκια.