Αυτή η συνταγή για κοτόσουπα αυγολέμονο είναι πολύ απλή και μπορείτε να την κάνετε με σίγουρη επιτυχία! Επιλέξτε βιολογικό κοτόπουλο ή ελευθέρας βοσκής για καλύτερο αποτέλεσμα και απολαύστε την με όλη την οικογένεια.
Συνταγή για Κοτόσουπα αυγολέμονο
Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
Υλικά για την κοτόσουπα:
1 ολόκληρο κοτόπουλο βάρους 1.700-2.000 γρ
2,5 λίτρα νερό
1 φύλλο δάφνης
1 ξερό κρεμμύδι
3 κολοκυθάκια
4 μεσαία καρότα
150 γρ ρύζι για σούπα
1 μεγάλη πατάτα
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
1 κ.γ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής
Βγάζουμε τα αυγά και το λεμόνι από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν αυγοκόψουμε την κοτόσουπα.
Καθαρίζουμε τα καρότα, την πατάτα, το κρεμμύδι και κολοκυθάκια.
Τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί τα καρότα και τα κολοκυθάκια ολόκληρα.
Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το κρεμμύδι, κόβουμε την πατάτα στα 4 και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα για την κοτόσουπα.
Αδειάζουμε το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι και την τοποθετούμε σε δυνατή εστία με κλειστό καπάκι μέχρι να αρχίζει να βράζει η κοτόσουπα.
Ανοίγουμε το καπάκι και με ένα μεγάλο κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια της σούπας.
Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Δοκιμάζουμε τον ζωμό της κοτόσουπας, διορθώνουμε αν χρειάζεται με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ρύζι.
Σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη multi τα 2 αυγά με τον χυμό από τα λεμόνια μέχρι να αφρατέψουν λίγο. Αν θέλετε πιο παχύρευστη την κοτόσουπα μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. κορν φλάουρ στο αυγολέμονο.
Αφαιρούμε την κοτόσουπα από την εστία και αδειάζουμε από πάνω το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα.
Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία και αφήνουμε την κοτόσουπα να πάρει μία βράση.
Σερβίρουμε την κοτόσουπα αυγολέμονο ζεστή, μαζί με το κοτόπουλο και τα βραστά λαχανικά.