Αυτό το Κέικ με Βατόμουρα είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.
Τα Βατόμουρα ή αλλιώς Raspberries είναι ένα πολύ νόστιμο φρούτο και πλούσιο σε βιταμίνες. Είναι λίγο όξινο αλλά με πολύ ξεχωριστό άρωμα και γεύση. Μία άλλη του ονομασία είναι το Φραμπουάζ ή Σμέουρα που πιθανόν να έχετε δοκιμάσει σε μαρμελάδα και αποτελεί έναν μοναδικό θρεπτικό θησαυρό για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.
Συνταγή για Κέικ με Βατόμουρα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Υλικά Συνταγής
150 γρ κατεψυγμένα βατόμουρα (raspberries)
200 γρ βούτυρο αγελάδας
190 ζάχαρη
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα από μισό λεμόνι ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
3 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση Συνταγής
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα rasberries και μαζί 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην τα λιώσουμε.
Tip: αν θέλετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορείτε να ρίξετε και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη στα σμέουρα, μαζί με το αλεύρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο και το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρά. Τον αφαιρούμε από μίξερ, προσθέτουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε με προσοχή με μία κουτάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ με τα σμέουρα σε μία βουτυρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα, μήκους 30 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 °C για 45-55 λεπτά. Θα πρέπει να δοκιμάσετε με ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι να τρυπήσετε το κέντρο του κέικ και να βγαίνει στεγνό.
Αφήνουμε το κέικ με βατόμουρα μέσα στην φόρμα του για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το αφαιρούμε από τη φόρμα.