Τα Ψητά Λαχανικά Φούρνου με Κατσικίσιο Τυρί Chevre είναι μία απλή και πολύ γευστική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε! Ιδανική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό, συνοδεία του αγαπημένου σας κρασιού.
Συνταγή για Ψητά Λαχανικά Φούρνου με Κατσικίσιο Τυρί Chevre
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
2 μεσαία φρέσκα παντζάρια χωρίς τα φύλλα
1/2 μικρή κολοκύθα
3-4 μικρά βιολογικά καρότσα
1 μικρό μπρόκολο
2 ξερά κρεμμύδια
4 baby πατάτες
2 κολοκυθάκια
400 γρ κατσικίσιο τυρί chevre
1 κτς μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Ξύδι βαλσαμικό κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 °C.
Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο.
Κόβουμε τα παντζάρια στα 4, αφαιρούμε το πάνω μέρος από τα καρότα, τεμαχίζουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες, κόβουμε σε κομμάτια τα κολοκυθάκια και τις πατάτες στη μέση.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους και αντίστοιχα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε και αυτά στα 4.
Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο, 3-4 κτς ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, λίγο φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τα με προσοχή στα πρώτα 20 λεπτά.
Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί chevre σε χοντρές φέτες, τις τοποθετούμε πάνω στα ψητά λαχανικά φούρνου και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Tip: αν νηστεύετε αρκεί να αφαιρέσετε το τυρί
Αφαιρούμε τα Ψητά Λαχανικά Φούρνου με Κατσικίσιο Τυρί Chevre από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά προσθέτοντας σε κάθε μερίδα λίγο βαλσαμικό ξύδι κρέμα.
Απολαύστε τα μαζί με ένα δροσερό ροζέ κρασί ή ένα ξηρό λευκό της επιλογής σας.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!