Με το Chutney Σύκου με Ξύδι Βαλσάμικο μπορούμε να διατηρήσουμε τα αγαπημένα μας σύκα και την γεύση τους για καιρό μετά την εποχή τους. Το μόνο που αρκεί είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγή για Chutney Σύκου με Ξύδι Βαλσάμικο.
Τα Chutneys φτιάχνονται κυρίως από συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών και μπαχαρικών και η προέλευση τους είναι από την Ινδία, ενώ είναι πολύ διάσημα στην Μεγάλη Βρετανία.
Ένα αγαπημένο μου, είναι το Chutney Σύκου, το οποίο είναι κατάλληλο για να συνοδέψετε το ψητό κοτόπουλο ή το χοιρινό αλλά και τα burgers σας!
Συνταγή για Chutney Σύκου με Ξύδι Βαλσάμικο
Υλικά Συνταγής
500 γρ φρέσκα ώριμα σύκα
100 ml ξίδι balsamico
150 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο Ginger
1 πρέζα αλάτι
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου σε μία μικρή κατσαρόλα με το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία.
Παράλληλα καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομματάκια.
Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξίδι, τη ζάχαρη και το ginger και περιμένουμε να πάρουν μία βράση.
Στο τέλος προσθέτουμε τα σύκα και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, έως ότου δέσει το chutney. Θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Όταν είναι έτοιμο to Chutney Σύκου με Ξύδι Βαλσάμικο και κρυώσει, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο για 1-2 μήνες.