Το κριθαρότο με λαχανικά είναι μία πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγή για το καλοκαίρι αλλά και όλο τον χρόνο, αρκεί να βρείτε φρέσκα και θρεπτικά λαχανικά εποχής. Στην παρακάτω συνατγή χρησιμοποιώ λαχανικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα και η συνταγή αυτή αποτελεί μόνο μία βάση για φτιάξετε τη δική σας συνταγή για κριθαράκι με λαχανικά που θα επιλέξετε. Προσωπικά έχω αδυναμία στα μανιτάρια και οι πιπεριές ταιριάζουν πολύ μαζί τους και δίνουν ένα ξεχωριστό άρωμα.
Συνταγή για Κριθαρότο με Λαχανικά
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
400 γρ μέτριο κριθαράκι
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι
50 γρ ελαιόλαδο
80 γρ λευκό κρασί
λίγα μανιτάρια (8-10)
φρέσκο κρεμμυδάκι
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά και προσέχουμε να μην πάρει έντονο χρώμα.
Αντίστοιχα κόβουμε τις πιπεριές, τις προσθέτουμε και σοτάρουμε ελαφρά για ακόμη 2-3 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες ή σε κυβάκια.
Στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών, μέχρι να καλύψουμε ίσα ίσα το κριθαράκι και τα λαχανικά μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει al dente.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
Συνολικά θα χρειαστούμε 16-18 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το Κριθαρότο με Λαχανικά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε αμέσως το κριθαράκι με τα λαχανικά όσο είναι ζεστό.