Τα Μακαρόνια Cacio e Pepe είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Ρώμης με σπαγγέτι, που αξίζει να δοκιμάσετε, ειδικά αν είστε λάτρεις του Ιταλικού τυριού Pecorino Romano, καθώς είναι το μοναδικό συστατικό της. Αν ταξιδέψετε στην Ρώμη μπορείτε να την δοκιμάσετε, αλλά και να ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες παραλλαγές της όπως Cacio e Pepe con Vongole, δηλαδή Κάτσιο ε Πέπε με Αχιβάδες.
Συνταγή για Μακαρόνια Cacio e Pepe
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
500 γρ σπαγγέτι
250-300 γρ Πεκορίνο Ρομάνο Ιταλίας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
φρέσκο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τριμμένο πεκορίνο, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο και 4 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα σύρμα και μόλις τα μακαρόνια είναι al dente τα αφαιρούμε με μία τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβραζαν τα σπαγγέτι, για να αποκτήσουμε μία δεμένη σάλτσα.
Σερβίσουμε αμέσως το Cacio e Pepe και απολαμβάνουμε με δροσερό λευκό κρασί.