Συνταγή για Τάρτα με Σπανάκι και Φέτα
Χρόνος προετοιμασίας: 75 λεπτά
Μερίδες: 8
Υλικά Συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας
120 ml συμπυκνωμένο γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ ελαφρύ
100 γρ baby φύλλα σπανάκι
6 κτς τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ φέτα
7 αυγά
1/4 κτγ αλάτι
Λίγα φύλλα βασιλικού
Λίγα ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.
Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.
Τοποθετούμε στην ταρτιέρα τα δύο φύλλα της σφολιάτας σταυρωτά, πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε το κομμάτια που περισσεύουν.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα σε όλη τη βάση και περιμετρικά.
Τοποθετούμε πάνω από τη σφολιάτα μία λαδόκολλα και φασόλια για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 10’, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5’.
Αφαιρούμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει για 10 λεπτά.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε καλά τα αυγά, μαζί με το συμπυκνωμένο γάλα, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Προσθέτουμε στο μείγμα την τριμμένη παρμεζάνα, το σπανάκι και λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα της τάρτας πάνω από τη ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο γύρω γύρω την τάρτα για να μην καεί η σφολιάτα και ψήνουμε την τάρτα με σπανάκι, ντοματίνια και φέτα για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να έχει ψηθεί η τάρτα στο εσωτερικό της και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!