Αυτή η συνταγή για κουνέλι στη γάστρα με μουστάρδα και μανιτάρια είναι από τις αγαπημένες μου!
Είναι πολύ απλή συνταγή στην εκτέλεση της και από μόνη της αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και ελαφρύ γεύμα αφού δεν τσιγαρίζουμε το κουνέλι και τα μανιτάρια είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό συνοδευτικό.
Συνταγή για Κουνέλι στη Γάστρα με Μουστάρδα και Μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας: 100 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
1.200-1.500 γρ κουνέλι κομμένο σε μερίδες
500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
100 ml ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί ξηρό
2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κτσ μέλι θυμαρίσιο
2 κτσ κίτρινη μουστάρδα
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Τοποθετούμε μέσα σε έναν πολυκόφτη μούλτι το ελαιόλαδο, το κρασί, τα κομμάτια από τα κρεμμύδια, το μέλι, τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε στο κάτω μέρος της γάστρας τα μανιτάρια πλευρώτους. Αν η γάστρα σας είναι αρκετά μεγάλη και αγαπάτε τα μανιτάρια, μπορείτε να βάλετε 1 κιλό μανιτάρια, μέχρι να γεμίσει όλη η επιφάνεια της γάστρας.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κουνελιού από όλες τους τις πλευρές και τα τοποθετούμε πάνω από τα μανιτάρια.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε κοντά στα κομμάτια κουνελιού μέσα στη γάστρα.
Προσθέτουμε πάνω από το κουνέλι λίγα φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο. Υπολογίζουμε περίπου 1 κτσ στο σύνολο.
Περιχύνουμε το κουνέλι με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και προσθέτουμε από πάνω λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε το κουνέλι στο φούρνο για 60 λεπτά.
Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε λίγο νερό, την ανακινούμε, κλείνουμε πάλι με το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 180°C.
Στο τέλος αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε το κουνέλι στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε σε πιάτα τα μανιτάρια και από πάνω τις μερίδες από το κουνέλι.
Αυτό είναι το πιο λαχταριστό κουνέλι στη γάστρα με μουστάρδα και μανιτάρια!
Αν επιθυμείτε μπορείτε να το σερβίρετε μαζί με λευκό ρύζι.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!