Αν βρείτε ένα καλό κομμάτι από βιολογικό μοσχάρι, αξίζει να ετοιμάσετε μία παραδοσιακή και πολύ νόστιμη συνταγή, όπως το Μοσχάρι Σοφρίτο Κέρκυρας.
Συνταγή για Μοσχάρι Σοφρίτο Κέρκυρας
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό βιολογικό μοσχάρι
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml λευκό ξίδι balsamico
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο βοδινό ζωμό σε 300 ml νερό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή λεπτές φέτες το μοσχάρι μας και το ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε, σε υψηλή θερμοκρασία, για λίγα λεπτά, τη μισή ποσότητα από το κρέας.
Tip: θέλει προσοχή να μην βάλουμε όλο το κρέας μαζί για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία του τηγανίσματος
Αφαιρούμε το κρέας, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μοσχάρι.
Στο τέλος προσθέτουμε όλο το μοσχάρι στην κατσαρόλα, μαζί με το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και μόλις περάσουν 1-2 λεπτά, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βάζουμε και μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά, ανάλογα με το πως έχουμε κόψει το κρέας.
Σερβίρουμε με ρύζι ή παραδοσιακά με φρέσκες πατάτες τηγανητές.