Ένα αγαπημένο πιάτο, όπως το γλυκόξινο κοτόπουλο, μπορεί να απογειωθεί αν την σάλτσα την φτιάξετε μόνοι σας και ειδικά με φρέσκο χυμό από ρόδι.
Συνταγή για Γλυκόξινο Κοτόπουλο με Σάλτσα Ρόδι
Υλικά Συνταγής
3 καθαρισμένα στήθη από κοτόπουλο (κοντά στα 750 γρ)
200 ml χυμό ροδιού από 2 μεγάλα ρόδια
2 κουταλιές σόγια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
60 γρ κορν φλάουρ
40 γρ μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
ηλιέλαιο
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα κρατάμε σε ένα μπωλ.
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και κόβουμε κάθε φιλέτο στη μέση σε 2 λεπτά κομμάτια. Αν είναι αρκετά χοντρό, μπορείτε να το κόψετε και σε 3 μέρη.
Κάθε κομμάτι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, όπως τα λαχανικά μας.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα 60 γρ του κορν φλάουρ με το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλο το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε καλά ένα γοκ ή ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις. Μόλις τα κομμάτια πάρουν ωραίο χρώμα, τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Στύβουμε τα ρόδια και μετράμε 200 ml από τον χυμό τους. Σε αυτόν προσθέτουμε τη σόγια, τη μαύρη ζάχαρη, μία κουταλιά κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε πάλι καλά ένα καθαρό γοκ ή ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε γρήγορα τα λαχανικά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και την αποσύρουμε από την εστία.
Σερβίρουμε το Γλυκόξινο Κοτόπουλο με Σάλτσα Ρόδι μαζί με ρύζι basmati και στολίζουμε με λίγο φρέσκο ρόδι.