Μία αγαπημένη και πολύ εύκολη συνταγή για όσους λατρεύουν το ψητό μοσχάρι είναι η Μοσχαρίσια Ταλιάτα με Παρμεζάνα! Αξίζει λοιπόν να το δοκιμάσετε και να το μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μαζί με ένα καλό κόκκινο κρασί.
Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ Ελληνική μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα χωρίς κόκκαλο αλλά αν θέλετε περισσότερο ενδομυϊκό λίπος μπορείτε να επιλέξετε tagliata black angus.
Συνταγή για Μοσχαρίσια Ταλιάτα με Παρμεζάνα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
400 γρ ταλιάτα μοσχαρίσια
100 γρ φρέσκια άγρια ρόκα
κρέμα μπαλσάμικο
παρμεζάνα Reggiano
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Το πιο σημαντικό για την επιτυχία αυτής της συνταγής είναι η σωστή επιλογή του κρέατος.
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας ένα κομμάτι από καλά σιτεμένη Ελληνική μπριζόλα κόντρα χωρίς κόκκαλο.
Αλείφουμε την tagliata με ελαιόλαδο και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: το αλάτι το προσθέτουμε μετά το ψήσιμο για να μείνει το κρέας ζουμερό και να μην στεγνώσει
Θερμαίνουμε πολύ καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι ή ένα σχαροτήγανο και μετά προσθέτουμε τη μοσχαρίσια ταλιάτα. Μπορούμε να την ψήσουμε και στο bbq αλλά θέλει προσοχή να μην στεγνώσει.
Την ψήνουμε για 4-5 λεπτά ανά πλευρά και μετά την αφήνουμε σε ένα ξύλο κοπής να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν την κόψουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρουμε την ταλιάτα και προσθέτουμε από πάνω της ανθό αλατιού.
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη ρόκα, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χωρίζουμε τη ρόκα σε δύο πιάτα και προσθέτουμε από πάνω φέτες από την ταλιάτα, φλούδες παρμεζάνας και λίγη κρέμα βαλσαμικού.
Σερβίρουμε αμέσως την Μοσχαρίσια Ταλιάτα με Παρμεζάνα και την συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.