Αυτή η παραδοσιασκή συνταγή για Χοιρινό με Μήλα είναι η ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι και θα φέρει κοντά όλη την οικογένεια! Εύκολη συνταγή, με απλά βήματα και σίγουρη επιτυχία.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό γιατί το φαγητό ψήνεται σιγά σιγά στην γάστρα και μαζί με τις πατάτες προσθέτουμε κομμάτια από τα μήλα και χοντροκομμένα κρεμμύδια τα οποιά καραμελώνουν και κάνουν τη διαφορά.
Συνταγή για Χοιρινό με Μήλα
Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
1 κιλό μπούτι χοιρινό
2 πράσινα μήλα
4 πατάτες
2 μεσαία κρεμμύδια
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
500 ml ζωμό κοτόπουλου
δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, γιατί δεν πρέπει να είναι πολύ μικρά τα κομμάτια για να μην καούν μέσα στη γάστρα.
Τις τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας μαζί με τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και το ένα μήλο καθαρισμένο σε κομμάτια ίδιου μεγέθους, χωρίς την φλούδα του.
Κόβουμε το άλλο μήλο σε φέτες μισού εκατοστού με την φλούδα του για το χοιρινό.
Χαράσσουμε το χοιρινό σε μερίδες πάχους 2 εκατοστών, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μία φέτα μήλου ανάμεσα από κάθε κομμάτι του.
Tip: αν το χοιρινό που έχουμε είναι σε δύο κομμάτια, απλά συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία τοποθετώντας το 2ο κομμάτι δίπλα στο 1ο με μία φέτα μήλου ενδιάμεσα.
Από πάνω ρίχνουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο και μετά το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και το φαγητό μας είναι έτοιμο για το φούρνο!
Ψήνουμε το Χοιρινό με Μήλα με σκεπασμένη τη γάστρα στους 200 °C για 1,5 ώρα περίπου και μετά αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό και το συνοδεύουμε με μία πικάντικη μουστάρδα και το αγαπημένο μας κόκκινο κρασί.