Τα κολοκυθάκια είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά για τάρτες και πίτες και επειδή η γεύση τους είναι πολύ απαλή, δεν θέλουν πολλά υλικά για να διατηρήσουν το άρωμα τους. Η συνταγή για τάρτα με κολοκυθάκια που ακολουθεί, μπορεί να γίνει και με έτοιμο φύλλο κουρού ή ακόμη και με σφολιάτα, αλλά η ζύμη αυτή είναι μοναδική και πρέπει να τη δοκιμάσετε!
Συνταγή για Τάρτα με Κολοκυθάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά Συνταγής
Υλικά για τη ζύμη
220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ βούτυρο
5 κουταλιές παγωμένο νερό
1 κουταλιά κουκουνάρι
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση
2-3 κολοκυθάκια
200 γρ τυρί κρέμα (1 πακέτο)
Φιλέ αμυγδάλου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το διατηρούμε κρύο.
Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι με το παγωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το νερό. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε πολύ τα υλικά για να μη λιώσει το βούτυρο.
Κάνουμε μία μπάλα τη ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Παράλληλα κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες των 3-4 χιλιοστών και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε από πάνω τους αρκετό αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε με έναν πλάστη, ώστε το πάχος της να είναι μισό εκατοστό περίπου. Από πάνω απλώνουμε το κουκουνάρι και πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη.
Αλείφουμε στη ζύμη το τυρί κρέμα, αφήνοντας 2 δάχτυλα ζύμης περιμετρικά.
Από πάνω τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και κλείνουμε την τάρτα.
Ρίχνουμε έναν κρόκο αυγού σε ένα μπολ με 1 κουταλιά νερό και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το αυγό σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, πασπαλίζουμε την τάρτα με το αμύγδαλο και προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι στα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε στους 200 °C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε την τάρτα να σταθεί για 10 λεπτά και την σερβίρουμε.