Ανακαλύψτε μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι! Η ξεχωριστή γεύση του πλήρες γιαουρτιού ΔΕΛΤΑ Complet, το ταχίνι και τα λαχανικά κάνουν αυτή την πίτα τόσο μοναδική και αρκεί να τη δοκιμάσετε για να πειστείτε.
Συνταγή για Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας: 80 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
2 μελιτζάνες φλάσκες
4 μικρές αραβικές πίτες
2 αυγά
2 ντομάτες
2 μικρά αγγουράκια
2 κτς ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κτς ελαιόλαδο
1 πλήρες γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet
1 κτς ταχίνι
1 κτς χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεκινάμε τη συνταγή προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο.
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε καλά και τοποθετούμε τα κομμάτια τους σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.
Ξεπλένουμε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύους.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές τους και τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να έχουν μαγειρευτεί στο εσωτερικό τους.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού, ανακατεύοντας σε ένα σκεύος το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό του λεμονιού και μία πρέζα αλατιού.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις ντομάτες, τα αγγουράκια, τα προσθέτουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολάκι.
Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά περίπου για να γίνουν σφιχτά.
Συναρμολόγηση της συνταγής
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι για μισό λεπτό μία αραβική πίτα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Απλώνουμε στην πίτα μία γενναία ποσότητα από τη σως γιαουρτιού.
Τοποθετούμε από πάνω κομμάτια μελιτζάνας και μετά με τη σειρά 1-2 κουταλιές από το μείγμα της ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό αυγό κομμένο στη μέση.
Σερβίρουμε την Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι και στύβουμε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού.