Η συνταγή αυτή για κεφτεδάκια χοιρινά με φασκόμηλο είναι εύκολη και πολύ ξεχωριστή. Το φασκόμηλο είναι ένα ιδιαίτερο φυτό με πολύ έντονο άρωμα και αν σας αρέσει, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή!
Συνταγή για Χοιρινά Κεφτεδάκια με Φασκόμηλο
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
500 γρ κιμά χοιρινό
120 ml γάλα
350 ml ζωμό κοτόπουλου
μισό ποτήρι λευκό κρασί
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 αυγό
25 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 τριμμένη φέτα ψωμί του τοστ
1 κουταλιά φασκόμηλο
1 λεμόνι
1 μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν
φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί μαζί με το γάλα για να μουλιάσουν μαζί.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε τον χοιρινό κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, 1 κουταλάκι αλάτι και το φασκόμηλο ψιλοκομμένο. Στύβουμε το ψωμί από το γάλα, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια.
Tip: την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να την κάνετε από την προηγούμενη μέρα και να διατηρήσετε τον κιμά στο ψυγείο σκεπασμένο με μεβράνη
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ώστε να καλυφθεί ίσα ίσα η επιφάνεια του. Τοποθετούμε τα χοιρινά κεφταδάκια έτσι ώστε να μην ακουμπάνε το ένα το άλλο μεταξύ τους.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, γυρνώντας τακτικά τα κεφτεδάκια, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα σε όλες τις πλευρές τους. Επειδή έχουμε μόνο λίγο ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα είναι να γίνονται ψητά τα κεφτεδάκια και όχι τηγανητά, οπότε θέλει λίγο προσοχή με τη θερμοκρασία για να μην καούν και να έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τους.
Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με την σάλτσα λεμονιού.
Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και προσθέτουμε πρώτα το κρασί και μετά τον ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα τουλάχιστον κατά το 1/3 και προσθέτουμε πάλι τα κεφτεδάκια.
Τελειώνουμε τη σάλτσα με τον χυμό από το μισό λεμόνι και 1 κουταλάκι θυμάρι και σιγοβράζουμε για άλλα 10-20 λεπτά.
Tip: αν δείτε ότι πάει να στεγνώσει η σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε πολύ λίγο νερό.
Σερβίρουμε τα χοιρινά κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας και από πάνω διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού και λίγο φρέσκο θυμάρι.