Αυτή η συνταγή για Ρεβύθια με Καστανό Ρύζι είναι πολύ γευστική και εύκολη στην παρασκευή της.
Χρησιμοποιώ το καστανό ρύζι που ξεχωρίζει σε γεύση και είναι πολύ υγιεινό. Τη συνταγή αυτή μπορείτε να την απολαύσετε μόνη της αλλά και ως ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για το κρέας ή το ψάρι σας.
Συνταγή για Ρεβύθια με Καστανό Ρύζι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
1 κούπα καστανό ρύζι
2-2,5 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κούπα μουλιασμένα ρεβύθια
2 μεσαία κρεμμύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Από την προηγούμενη μέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε αρκετό νερό για να μαλακώσουν. Προεραιτικά μπορούμε να προσθέσουμε και μία μικρή κουταλιά σόδας σε σκόνη.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος διαφέρει κάθε φορά και εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ή όχι βράζουν τα ρεβύθια.
Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι γιατί θα τα χρεαστούμε αργότερα για τη συνταγή.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν έντονο χρώμα και μετά προσθέτουμε το καστανό ρύζι.
Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε 2 κούπες από τον ζωμό.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε αρκετά την εστία, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται το ρύζι και άλλο ζωμό και προσθέτουμε μετά τα βρασμένα ρεβύθια.
Το αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Tip: μπορείτε να προσθέσετε στο ρύζι σταφίδες και ξηρούς καρπούς.
Σερβίρουμε το Καστανό Ρύζι με Ρεβύθια μόνο του ή μαζί με λίγο γιαούρτι.