Το Πέστο Βασιλικού με Φυστίκια Αιγίνης είναι μία διαφορετική και πολύ νόστιμη εκδοχή της συνταγής για πέστο βασιλικού που αξίζει να δοκιμάσετε!
Συνταγή για Πέστο Βασιλικού με Φυστίκια Αιγίνης
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
50 γρ φρέσκο βασιλικό (2 χούφτες)
30 γρ Παρμεζάνα τριμμένη
70 γρ ωμά φυστίκια Αιγίνης
200 ml ελαιόλαδο
400 γρ Casarecce ή άλλα ζυμαρικά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού με λίγο χαρτί κουζίνας.
Για να ετοιμάσουμε το pesto βασιλικού τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα φυστίκια Αιγίνης και τα χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε το πέστο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά casarecce σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού για να είναι al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό για την σάλτσα.
Επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα μαζί με το πέστο φυστικιού και ανακατεύουμε καλά εκτός εστίας. Αν το πέστο θέλει λίγο αραίωμα μπορούμε να προσθέσουμε είτε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο είτε λίγο από το νερό από τα ζυμαρικά και να τα ανακατέψουμε καλά.
Σερβίρουμε τα casarecce με Πέστο Βασιλικού με Φυστίκια Αιγίνης μαζί με λίγη επιπλέον παρμεζάνα από πάνω.