Αυτή η συνταγή για Κοτόπουλο με Ροδάκινα έχει ένα μοναδικό άρωμα και μπορείτε να την ετοιμάστε πολύ εύκολα αρκεί να ακουλουθήσετε τα παρακάτω βήματα.
Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αναζητήστε τα μοναδικά τα «Ροδάκινα Νάουσας» από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας.
Συνταγή για Κοτόπουλο με Ροδάκινα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
500 γρ μπούτι κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο
3 ροδάκινα Νάουσας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι
1/2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.γ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κουνάμε το τηγάνι για να το απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια του. Εναλλακτικά το απλώνουμε με ένα πινέλο.
Αλατίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και το σοτάρουμε για 7 λεπτά περίπου από κάθε του πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να το διατηρήσουμε ζεστά.
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα Νάουσας και τα κόβουμε σε κυβάκια ενός εκατοστού μαζί με την φλούδα τους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με επιπλέον 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι για 1-2 λεπτά.
Με μία πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε ελαφρά τον πάτο για να πάρουμε όλη τη γεύση.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη, το ξύδι, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και στο τέλος τα κομμένα ροδάκινα.
Σιγομαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα και τα ανακατεύουμε με πολύ προσοχή για λίγο για να μην λιώσουν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα ροδάκινα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το φαγητό να δέσει για 3-4 λεπτά.