Αν δοκιμάσετε αυτό το Κολάρο από Σφυρίδα στη Σχάρα με Άρωμα Ασίας, δύσκολα θα ξανά μαγειρέψετε μια απλή ψητή σφυρίδα!
Τα κολάρα ψαριού είναι ένα ιδιαίτερο αλλά πολύ νόστιμο κομμάτι. Εγώ το έψησα στο μοναδικό bbq της Broil King και το αποτέλεσμα ήταν άκρως γευστικό! Το κολάρο παρέμεινε ζουμερό στο εσωτερικό του έχοντας παράλληλα το ιδιαίτερο άρωμα από το μπάρμπεκιου. Όταν μάλιστα συνδυάστηκε με αρώματα Ασίας η συνταγή απογειώθηκε!
Συνταγή για Κολάρο από Σφυρίδα στη Σχάρα με Άρωμα Ασίας
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2-4
Υλικά Συνταγής
1 μεγάλο κολάρο σφυρίδας
1 μικρό μπρόκολο
1-2 φρέσκες πιπεριές τσίλι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Κόλιανδρο
50 ml σόγια
1 λάιμ
1 κτγ σουσάμι
1 κτγ μέλι
Ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε το ψάρι, το αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και το αλατίζουμε. Δεν θέλει πολύ αλάτι γιατί είναι αλμυρή και η σόγια, οπότε χρειάζεται προσοχή.
Κόβουμε το μπρόκολο σε φέτες, το αλείφουμε και αυτό με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε καλά το μπάρμπεκιου και τοποθετούμε το κολάρο της σφυρίδας με την πέτσα προς τα κάτω και τα μπρόκολα στην διπλανή εστία.
Ρυθμίζουμε την ένταση του bbq στη μέση για το ψάρι και λίγο πιο χαμηλά την εστία που έχουμε τα μπρόκολα.
Ψήνουμε τη σφυρίδα στη σχάρα με κλειστό καπάκι για 10-12 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κομματιού που έχουμε και μετά τη γυρνάμε.
Μαζί γυρνάμε και τα μπρόκολα για να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
Σε 10 λεπτά κοιτάμε τη σφυρίδα αν έχει ψηθεί και από την άλλη πλευρά, αλλά και στο εσωτερικό της και την αφαιρούμε μαζί με τα μπρόκολα από το barbeque.
Παράλληλα με το ψήσιμο κόβουμε τα λαχανικά μας και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Αρχικά, ψιλοκόβουμε το τσίλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια με το μέλι, τον χυμό από το μισό λάιμ, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.
Tip: για καλύτερο αποτέλεσμα καβουρδίζουμε ελαφρά το σουσάμι σε ένα τηγάνι χωρίς να το αφήσουμε να πάρει έντονο χρώμα και να πικρίσει.
Μόλις το ψάρι είναι έτοιμο, το γλασάρουμε με ένα πινέλο με λίγη σάλτσα.
Σερβίρουμε το Κολάρο από Σφυρίδα στη Σχάρα με Άρωμα Ασίας σε μία μεγάλη πιατέλα.
Δίπλα του προσθέτουμε το ψητό μπρόκολο, τη σάλτσα σε ένα μπολάκι και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω φυλλαράκια κόλιανδρου, φρέσκο τσίλι και φρέσκο κρεμμύδι.
Τη συγκεκριμένη συνταγή για σφυρίδα την απολαμβάνουμε με chopsticks, όπου κόβουμε μικρά κομμάτια από το ψάρι και τα βουτάμε στην σάλτσα!
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!