Γρήγορα και νόστιμα πουγκάκια γεμιστά με μανιτάρια και τυρί κρέμα. Σε λίγα μόνο λεπτά είναι έτοιμα και μπορείτε να τα απολαύσετε για ορεκτικό ή γρήγορο μεζέ με τη παρέα σας. Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και αν προσθέσετε τα δικά σας αγαπημένα υλικά, θα την απογειώσετε!
Συνταγή για Πουγκάκια με Μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 16 κομμάτια
Υλικά Συνταγής
1 έτοιμο φύλλο κουρού
1 πακέτο μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
250 γρ φρέσκα λευκά μανιτάρια
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Αφήνουμε λίγο τα μανιτάρια να κρυώσουν και προχωράμε με τα πουγκάκια μανιταριών.
Χωρίζουμε το φύλλο κουρού κατά μήκος και πλάτος σε 4 μέρη, ώστε να αποκτήσουμε 16 τετράγωνα φύλλα.
Σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε 1 κουταλάκι από τα μανιτάρια και 1 κουταλάκι από το τυρί. Διπλώνουμε τις 4 γωνίες προς το κέντρο για να κολλήσουν, δημιουργώντας ένα πουγκάκι.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.