Το φρικασέ είναι ένα πολύ κλασικό φαγητό και συνήθως το απολαμβάνουμε με χοιρινό ή αρνί. Αν το δοκιμάσετε όμως αυτές τις Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα και θα εκτιμήσετε το φρικασέ από την αρχή!
Συνταγή για Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
500 γρ κατεψυγμένες και αποφλοιωμένες γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι
50 ml ελαιόλαδο
200 ml μπύρα weiss
500 γρ φρέσκο σταμναγκάθι
1 βιολογικό αυγό
1 λεμόνι
1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το πλυμένο σταμναγκάθι.
Βράζουμε το σταμναγκάθι για 15 λεπτά, μετά το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο με κρύο νερό για να διατηρήσει το χρώμα του.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε την ένταση της εστίας.
Τις σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά σβήνουμε με τη μπύρα και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία.
Προσθέτουμε από πάνω το βρασμένο σταμναγκάθι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Παράλληλα σε έναν πολυκόφτη multi προσθέτουμε το αυγό μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε καλά.
Tip: για πιο δεμένη σάλτσα προσθέτουμε στο multi μία κουταλιά κορν φλάουρ
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάζουμε το αυγολέμονο πάνω από το φαγητό μας. Κλείνουμε με το καπάκι και ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανακατευτεί ελαφρά και να πάει παντού το αυγολέμονο.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία για να πάρει μία βράση και σερβίρουμε αμέσως.
Οι γαρίδες φρικασέ με σταμναγκάθι είναι έτοιμες και μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ένα δροσερό λευκό κρασί.