Το Ρολό Κιμά βασίζεται σε μία πολύ κλασική συνταγή φαγητό που συνήθως απολαμβάνουμε τις Κυριακές το μεσημέρι με αγαπημένα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και η συγκεκριμένη συνταγή για Ρολό Κιμά με Μπείκον είναι πολύ εύκολη και με σίγουρο αποτέλεσμα.
Συνταγή για Ρολό Κιμά με Μπείκον
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κούπα πλήρες γάλα
5 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 αυγά
10-12 φέτες μπέικον
1/2 κούπα κέτσαπ
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
8 σταγόνες tabasco
Εκτέλεση Συνταγής
Αδειάζουμε το γάλα σε ένα βαθύ πιάτο και μέσα του μουσκεύουμε τις φέτες του ψωμιού.
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τον κιμά, τη παρμεζάνα, το αλάτι, λίγο πιπέρι, τα αυγά, το μαϊντανό και το μουσκεμένο ψωμί. Ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Πλάθουμε τον κιμά σε ρολό και το τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Πάνω από το ρολό κιμά τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον, έτσι ώστε να καλύπτει λίγο η μία την άλλη και να μη φαίνονται κενά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ μαζί με την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη μουστάρδας και το tabasco. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη σάλτσα στο ρολό του κιμά, πάνω από το μπέικον και κρατάμε την υπόλοιπη σάλτσα για το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45 λεπτά και μετά αλείφουμε πάλι το ρολό και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου αντί για το παραπάνω μείγμα.
Σερβίρουμε το Ρολό Κιμά με Μπέικον με πουρές πατάτας ή φρέσκια πράσινη σαλάτα.