Δεν νομίζω να μπορεί κανείς να κρατηθεί βλέποντας αυτή την εικόνα από τα Χοιρινά Παϊδάκια με Σάλτσα Μπάρμπεκιου. Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ να αναζητώ μία συνταγή για χοιρινά παϊδάκια, ανάμεσα σε πολλές που κυκλοφορούν, που θα τα διατηρούσε ζουμερά αλλά και πολύ γευστικά. Δοκίμασα αρκετές συνταγές, εύκολες, γρήγορες, πολύπλοκες και χρονοβόρες.
Η συγκεκριμένη συνταγή για Χοιρινά Παϊδάκια με Σάλτσα Μπάρμπεκιου είναι τόσο απλή και γρήγορη που δεν θα το πιστεύετε! Το μυστικό της είναι στο μαρινάρισμα.
Συνταγή για Χοιρινά Παϊδάκια με Σάλτσα Μπάρμπεκιου
Υλικά Συνταγής
4 μερίδες χοιρινά παϊδάκια (περίπου 2,5-3 κιλά σύνολο)
ελαιόλαδο
4 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
4 κουταλάκια πάπρικα
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι ρίγανη
σάλτσα μπάρμπεκιου
Εκτέλεση Συνταγής
Το πρώτο βήμα είναι να ανακατέψουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μπολ.
Σε κάθε ένα κομμάτι από τα παϊδάκια απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα αλείφουμε καλά.
Στη συνέχεια τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και στο τέλος πασπαλίζουμε όλες τις πλευρές τους με το μείγμα των μπαχαρικών.
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά και μετά προχωρήστε με το ψήσιμο τους.
Ψήνουμε τα παϊδάκια σε μπάρμπεκιου ή στο grill του φούρνου, όπως ακριβώς ψήνουμε τις χοιρινές μπριζόλες. Ανάλογα με την ένταση τους, θα χρειαστούν 20-30 λεπτά συνολικά.
Tip: αν τα ψήσετε στο grill του φούρνου, να τοποθετήσετε την σχάρα σε μεσαίο ύψος και από κάτω της ένα ταψί με λίγο νερό για να διατηρηθούν ζουμερά τα παϊδάκια.
Στα τελευταία 5 λεπτά, πριν τα αφαιρέσουμε, αλείφουμε τα χοιρινά παϊδάκια με την σάλτσα μπάρμπεκιου και τα αφήνουμε να γλασαριστούν για λίγο χρόνο.
Τα σερβίρουμε αμέσως και τα απολαμβάνουμε με πατάτες ψητές, πουρέ ή σαλάτα.