Αυτή η συνταγή για Croque Madame με Μπεσαμέλ Αμυγδάλου είναι πραγματικά μοναδική και αν τη δοκιμάσετε θα ανακαλύψετε πόσο ελαφριά και νόστιμη είναι η μπεσαμέλ και πόσο διαφοροποιεί το τελικό αποτέλεσμα. Το Croque Madame είναι ένα Croque Monsieur με ένα τηγανητό αυγό από πάνω, οπότε όσοι δεν είστε φίλοι του αυγού μπορείτε να αφαιρέσετε και να το απολαύσετε σκέτο.
Πραγματικά, μία τόσο ανάλαφρη μπεσαμέλ από το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου της ΔΕΛΤΑ αξίζει να τη δοκιμάσετε και σε άλλες συνταγές με μπεσαμέλ.
Συνταγή για Croque Madame με Μπεσαμέλ Αμυγδάλου
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
250 ml ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ χωρίς ζάχαρη
35 γρ βούτυρο
25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-3 μεγάλες φέτες καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
2 μεγάλες φέτες Έμενταλ Ελβετίας
80 γρ γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
4 φέτες ψωμί καλαμποκιού ή λευκό
2 αυγά ελευθέρας βοσκής
σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεκινάμε τα Croque Madame με την παρασκευή της μπεσαμέλ αμυγδάλου.
Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο με το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το μισό ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει.
Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο ρόφημα και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ αμυγδάλου.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Προχωράμε με την υπόλοιπη συνταγή του Croque Madame.
Σε μία επιφάνεια τοποθετούμε μία φέτα ψωμιού και από πάνω της διπλώνουμε μία φέτα έμενταλ έτσι ώστε να έχουμε δύο στρώσεις τυριού στο ψωμί.
Προσθέτουμε από πάνω με τη σειρά 1 φέτα ζαμπόν, μία γενναία δόση από τη μπεσαμέλ, λίγη τριμμένη γραβιέρα και κλείνουμε με μία ακόμη φέτα ψωμιού.
Αλείφουμε το κροκ μαντάμ εξωτερικά με λίγο βούτυρο και από τις δύο του πλευρές του.
Το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία για λίγα λεπτά, έως ότου αποκτήσει ένα ωραίο και έντονο χρώμα εξωτερικά.
Αφαιρούμε το κροκ μανταμ από το τηγάνι με μία σπάτουλα και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί.
Από πάνω του προσθέτουμε αρκετή μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο Croque Madame.
Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου μας και ψήνουμε τα Croque Madame με τη μπεσαμέλ αμυγδάλου στη μεσαία σχάρα για λίγα λεπτά.
Μόλις λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα αφαιρούμε το κροκ μαντάμ από το φούρνο.
Παράλληλα τηγανίζουμε τα αυγά και προσθέτουμε ένα αυγό πάνω από κάθε ένα μόλις Croque Madame.
Σερβίρουμε το Croque Madame αμέσως και από πάνω προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!