Αυτή τη συνταγή για Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης θα την αγαπήσει όλη η οικογένεια! Με λίγα απλά και αγνά υλικά μπορείτε να την ετοιμάσετε μαζί με τα παιδιά σας και να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην κουζίνα.
Με το γιαούρτι της ΔΕΛΤΑ Complet 2% και τα παρακάτω βήματα, θα έχετε σίγουρη επιτυχία!
Συνταγή για Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού:
2 γιαούρτια ΔΕΛΤΑ Complet 2%
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από μισό λάιμ
2 κτς μέλι θυμαρίσιο
Υλικά για τη granola βρώμης:
50 γρ νυφάδες βρώμης
40 γρ φιλέ αμυγδάλου
30 γρ καστανή ζάχαρη
2 κτς ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 κτς μέλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Συνταγή για Γκρανόλα Βρώμης
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη.
Τα χτυπάμε ελαφρά έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γκρανόλα βρώμης και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Πιέζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι ή με τα χέρια έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα συμπαγές σχήμα πάχους 2 εκατοστών.
Ψήνουμε τη γκρανόλα βρώμης σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προχωράμε με την κρέμα γιαουρτιού μέχρι να κρυώσει η granola.
Συνταγή για Κρέμα Γιαουρτιού
Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και το ανακατεύουμε σε ένα σκεύος μαζί με το χυμό από το λάιμ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε την Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης σε μερίδες και από πάνω πασπαλίζουμε το ξύσμα από το λάιμ.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!