Αυτή η συνταγή για σπιτική πίτσα πεπερόνι θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη για τη σπιτική πίτσα! Με Ναπολιτάνικη ζύμη για πίτσα, ελαφριά σάλτσα ντομάτας και επαγγελματικό ψήσιμο με το μοναδικό MyPizza Slab θα έχετε σίγουρη επιτυχία!
Προσωπικά είχα δοκιμάσει πολλές εναλλακτικές ψησίματος αλλά χωρίς επιτυχία, όπως το ψήσιμο πάνω σε ανάποδο ταψί στον φούρνο και διάφορα άλλα “hacks” που κυκλοφορούν στο Internet. Το MyPizza Slab με βοήθησε να κάνω focus στη ζύμη για πίτσα, στις εναλλακτικές για τη σάλτσα της πίτσας και φυσικά στις διαφορετικές γεύσεις πίτσας με τα αγαπημένα μου υλικά.
Κάπως έτσι κατέληξα στην παρακάτω συνταγή για σπιτική πίτσα με πεπερόνι!
Συνταγή για Σπιτική Πίτσα Πεπερόνι
Χρόνος προετοιμασίας: 2 μέρες
Μερίδες: 2-4
Υλικά Συνταγής
Υλικά για τη ζύμη για πίτσα
600 γρ αλεύρι τύπου 00
380 ml μεταλλικό νερό
10 γρ ξερή μαγιά
20 γρ αλάτι
Υλικά για τη σάλτσα για πίτσα
1 κονσέρβα 400 γρ με ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα
5 γρ αλάτι
λίγο φρέσκο πιπέρι
Υπόλοιπα υλικά
100-125 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
60 γρ πεπερόνι ή πικάντικο σαλάμι Νάπολης σε φέτες
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Προετοιμασία της ζύμης για πίτσα
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για την πίτσα 2 ημέρες πριν τη μέρα που θα την χρειαστούμε γιατί ιδανικά θέλουμε να την αφήσουμε να ωριμάσει για 48 ώρες για καλύτερο αποτέλεσμα.
Αρχικά αδειάζουμε το νερό στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε τη ξερή μαγιά, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για λίγα λεπτά.
Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του νερού προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον γάντζο του μίξερ ή με μία κουτάλα.
Όταν το αλεύρι ενσωματωθεί με το νερό προσθέτουμε το αλάτι και επιπλέον λίγο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι και η ζύμη της πίτσας να αποκτήσει μορφή.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε με τα χέρια επιπλέον 5 λεπτά τη ζύμη της πίτσας, μέχρι να αποκτήσει ελαστικότητα.
Σχηματίζουμε μία μπάλα, την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος, που έχουμε λαδώσει πολύ ελαφρά με ελαιόλαδο και κλείνουμε πολύ καλά με μεμβράνη ή καπάκι έτσι ώστε να μην περνάει αέρας μέσα.
Ωρίμανση της ζύμης για πίτσα
Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο και αφήνουμε τη ζύμη της πίτσας να ωριμάσει για 48 ώρες.
Εναλλακτικά χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και την τοποθετούμε κάθε ένα σε μικρότερο σκεύος.
Tip: εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικές σακούλες με αεροστεγές κλείσιμο zip
Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο 3 ώρες πριν φτιάξουμε την πίτσα, ζυμώνουμε για 2 λεπτά και σχηματίζουμε 4 ίσα μπαλάκια ζύμης.
Αλευρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα μπαλάκια της ζύμη σε απόσταση μεταξύ τους και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε τη ζύμη της πίτσας να φουσκώσει για 3 ώρες περίπου, μέχρι να διπλασιαστούν τα μπαλάκια σε όγκο.
tip: αν δεν έχετε χρόνο για 48ωρη ωρίμανση μπορείτε να πλάσετε τα 4 μπαλάκια και να τα αφήσετε να διπλασιαστούν με την παραπάνω διαδικασία. Το αποτέλεσμα θα είναι καλό αλλά δεν θα είναι η ζύμη τόσο ελαστική για το άνοιγμα.
Προετοιμασία της σάλτσας για πίτσα
Ανοίγουμε την κονσέρβα με τα ολόκληρα ντοματάκια, προσθέτουμε το αλάτι, λίγο πιπέρι και τα πολτοποιούμε καλά με ένα μπλέντερ χειρός.
Προετοιμασία του φούρνου
Τοποθετούμε το MyPizza Slab στη σχάρα του φούρνου, στη 2η θέση από πάνω και ζεσταίνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία τις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Ιδανικά μετράμε τη θερμοκρασία του MyPizza Slab με ένα Ψηφιακό θερμόμετρο υπερύθρων έτσι ώστε να έχει πιάσει περίπου 320 °C.
Τελική εκτέλεση
Αλευρώνουμε μία πλατιά σπάτουλα και με προσοχή αφαιρούμε το ένα μπαλάκι ζύμης χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα του και χωρίς να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα του.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο επιπλέον αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας πιέζοντας με τα δάχτυλα μας από το κέντρο της προς τα έξω.
Περιστρέφουμε την πίτσα σιγά σιγά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ανοίξει η πίτσα και να σχηματιστεί ένα “δαχτυλίδι” γύρω της.
Δεν ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη γιατί θα φύγει όλος ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό της και δεν θα δημιουργηθούν φουσκάλες κατά το ψήσιμο της πίτσας.
Η διάμετρος της πίτσας πρέπει να είναι μεταξύ 25-30 εκατοστών, ανάλογα με το πάχος που θέλουμε.
Πασπαλίζουμε πάνω στο φτυάρι της πίτσας λίγο ψιλό σιμιγδάλι για να μην κολλήσει η ζύμη και τοποθετούμε από πάνω τη ζύμη που έχουμε ανοίξει.
Απλώνουμε 3 κτς σάλτσα ντομάτας (70 γρ) με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού, αφήνωντας περιμετρικά ένα κενό 1-2 εκατοστών.
Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και στο τέλος τις φέτες από το πεπερόνι.
Ανοίγουμε το grill του φούρνου και μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτσα πάνω στο καυτό MyPizza Slab.
Ψήνουμε την πίτσα για 4 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα.
Tip: αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός και πιάνει 300-350°C τότε πιθανόν να αρκούν οι αντιστάσεις και να μην χρειάζεστε το grill. Τις πρώτες φορές θα χρειαστείτε δοκιμές.
Αφαιρούμε την σπιτική πίτσα πεπερόνι από τον φούρνο, την τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα για 1 λεπτό και μετά την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αυτή η συνταγή για αυθεντική Ιταλική πίτσα θα γίνει η αγαπημένη σας! Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και επιλέξτε τα δικά σας αγαπημένα υλικά.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!