Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για κατσικάκι στο φούρνο θα σας αποζημιώσει και θα κάνει πιο χαρούμενες τις Κυριακές σας! Προσωπικά επιλέγω χεράκι μαζί με τα παϊδάκια από το κατσικάκι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μέρη, όπως το μπούτι που έχει περισσότερο ψαχνό.
Συνταγή για Κατσικάκι στο Φούρνο
Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
2 κ. κατσικάκι με μπόλια
500 γρ πατάτες για φούρνο
200 ml ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί
100 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις πολτοποιούμε και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο, 50 ml χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τα φυλλαράκια από το θυμάρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το κατσικάκι μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.
Αφαιρούμε με προσοχή την μπόλια από το κατσικάκι και το αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε ετοιμάσει.
Τοποθετούμε την μπόλια από πάνω και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε στο μπολ που είχαμε τη μαρινάδα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στα 8 και τοποθετούμε τα κομμάτια πάλι στο μπολ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μέσα στο ταψί με το κατσικάκι και προσθέτουμε το λευκό κρασί.
Το σκεπάζουμε αρχικά με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο για να μην καεί εξωτερικά και να ψηθεί σωστά στο εσωτερικό του.
Ψήνουμε το κατσικάκι στο φούρνο στους 180°C για 90 λεπτά.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κατσικάκι στο φούρνο ξεσκέπαστο για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα έντονο χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστό το κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια.