Η συνταγή για Κέικ Μήλου με Σοκολάτα είναι εύκολη και μία πολύ καλή λύση για παιδιά. Με αυτό το κέικ μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους σοκολάτα και να φάνε και τα αρωματικά μήλα.
Όταν ήμουν παιδί, είχα αδυναμία στο κέικ μήλου και τώρα το ετοιμάζω αντίστοιχα για την κόρη μου και τους φίλους της. Η αφορμή αυτή την φορά ήταν ένα κάλεσμα για παιχνίδι σε μία από της καλύτερες της φίλες! Σε αυτή την ηλικία έχουμε πολλές καλύτερες φίλες! Θα ερχόντουσαν σπίτι το απόγευμα για παιχνίδι και ήθελα να ετοιμάσω κάτι για τα παιδιά αλλά και εμάς τους γονείς. Το Κέικ Μήλου με Σοκολάτα είναι το πιο κατάλληλο και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Συνταγή για Κέικ Μήλου με Σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 10
Υλικά Συνταγής
200 γρ Flora με βούτυρο, σε αλουμινόχαρτο
190 γρ καστανή ζάχαρη
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
280 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 πράσινα μήλα
3 βιολογικά αυγά
2 κουταλιές γάλα
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
Αφήνουμε το Flora με βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Σταδιακά προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
Tip: μπορούμε εναλλακτικά να βάλουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μικρό μπολ, να το κλείσουμε με μεμβράνη και να λιώσουμε τη σοκολάτα για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του κείκ μήλου με σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη υφή.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε σε δύο δόσεις στο μείγμα του κείκ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης. Παράλληλα προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα του κείκ μήλου με σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ με τρύπα και αδειάζουμε το μισό μείγμα του κείκ μήλου.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος και τις ανακατεύουμε με τη κανέλα.
Τοποθετούμε τις φέτες του μήλου πάνω από τη ζύμη του κείκ και από πάνω αδειάζουμε την άλλη μισή ζύμη του κέικ μήλου με σοκολάτα.
Με την σπάτουλα σιλικόνης απλώνουμε και ισιώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε το κείκ μήλου με σοκολάτα για 40-45 λεπτά και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι ή μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο κέντρο.
Αφήνουμε το κείκ μήλου με σοκολάτα να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Πριν σερβίρουμε το κέικ μήλου με σοκολάτα το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.