Αυτή η συνταγή για Σαλάτα με Σολομό Gravlax είναι πολύ εύκολη και πλούσια σε αρώματα καθώς εκτός από το σολομό έχεις και μία πλούσια και ιδιαίτερη μαγιονέζα με άνηθο και μουστάρδα.
Αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας τον μαριναρισμένο σολομό, αρκεί να διαβάσετε τη βασική συνταγή για σολομό gravlax με ρίζες την Σκανδιναβία και να ακολουθήσετε τα βήματα προσεκτικά. Διαφορετικά, για το καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε καπνιστό σολομό Αλάσκας.
Συνταγή για Σαλάτα με Σολομό Gravlax
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
1 Γαλλική σαλάτα
200 γρ σολομό Gravlax ή καπνιστό σολομό
1-2 ραπανάκια
3 κτς μουστάρδα με κόκκους
1 κτς ζάχαρη
2 κτς λευκό ξύδι
200 ml ελαιόλαδο
3 κτς άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρόκο βιολογικού αυγού
1 πρέζα αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε τη Γαλλική σαλάτα, την στεγνώνουμε και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι.
Κόβουμε τον σολομό gravlax σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κρόκο αυγού μαζί με τη μουστάρδα, το ξύδι και το ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αποκτήσουμε μία ελαφριά μαγιονέζα.
Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε τη σάλτσα και διορθώνουμε αν χρειάζεται με επιπλέον μπαχαρικά.
Χωρίζουμε τη σαλάτα σε δύο πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τις φέτες του παστού σολομού gravlax, λεπτές φέτες από ραπανάκια και μερικές κουταλιές από την αρωματική μαγιονέζα με άνηθο και μουστάρδα.
Απολαμβάνουμε τη σαλάτα με σολομό gravlax με ένα δροσερό ροζέ κρασί Προβηγκίας.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!