Αν αγαπάτε τη μπύρα και τη σοκολάτα μπορείτε να φτιάξετε αυτό το μοναδικό Ψωμί με Μπύρα και Σοκολάτα που συνδυάζει αυτά τα δύο υπέροχα υλικά! Για να δώσω και μία όξινη νότα έχω προσθέσει αποξηραμένα κράνμπερι στη συγκεκριμένη συνταγή ψωμιού με μπύρα και σοκολάτα.
Συνταγή για Ψωμί με Μπύρα και Σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
350 ml μπύρα Weiss
500 γρ αλεύρι ζυμωτό ή σκληρό για ψωμί
2,5 κουταλάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
120 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια κράνμπερι
1 κουταλάκι νερό
1 αυγό
Εκτέλεση Συνταγής
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τη μπύρα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η μαγιά με τη μπύρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Προσθέτουμε στη ζύμη την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τα κράνμπερι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε τον κάδο και αφήνουμε τη ζύμη του ψωμιού να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά σχηματίζουμε ένα καρβελάκι ψωμιού και το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tip: επειδή θα φουσκώσει αρκετά το ψωμί, πλάθουμε το καρβέλι λίγο πιο πλατύ και λιγότερο ψηλό, ώστε να ψηθεί σωστά και στο κέντρο του.
Χαράζουμε το ψωμί σε 3 μέρη με ένα κοφτερό μαχαίρι και το αφήνουμε να φουσκώσει πάλι μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με το νερό.
Αλείφουμε το ψωμί με το αυγό με ένα πινέλο και ψήνουμε στους 175°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
Αφήνουμε το Ψωμί με Μπύρα και Σοκολάτα να κρυώσει καλά πάνω σε μία σχάρα και μετά το κόβουμε σε φέτες.