Αυτό το κέικ καρότου είναι το πιο εύκολο και νόστιμο που έχω δοκιμάσει. Έψαχνα καιρό για μία απλή συνταγή, χωρίς τα πολλά μπαχαρικά και βήματα, αλλά με όλο το υπέροχο άρωμα και υγρασία που δίνει το καρότο στο κέικ.
Διάβασα αρκετά, δοκίμασα συνταγές και έκανα διάφορες παραλλαγές.Αυτό το Βραζιλιάνικο κέικ με καρότο είναι το καλύτερο που έχω φτιάξει!
Συνταγή για Κέικ Καρότου
Υλικά Συνταγής
360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά baking powder
300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
3 μεγάλα καρότα (350 γρ καθαρισμένα)
3 μεγάλα αυγά
180 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τα καρότα και να ζυγίσουμε 350 γραμμάρια για το κέικ με τα καρότα.
Αρχικά τοποθετούμε τα καρότα, μαζί με τα αυγά, το λάδι και την βανίλια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το καρότο και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, τότε μπορείτε να την γεμίσετε απευθείας με το μείγμα του κέικ, διαφορετικά θα πρέπει πρώτα να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ καρότου για 45-50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C, στη μεσαία σχάρα.
Μετά τα 45 λεπτά, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνουμε λίγο ακόμη στον φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά και με προσοχή το αφαιρούμε από την φόρμα.
Μόλις κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και το απολαμβάνουμε! Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι είναι το καλύτερο κέικ με καρότο που έχετε δοκιμάσει. Μάλιστα στην Βραζιλία συνηθίζουν να το καλύπτουν με ένα απλό γλάσο σοκολάτας.