Η σπιτική μαρμελάδα φράουλα δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο! Αν βρείτε φρέσκες ώριμες φράουλες είναι μία καλή ευκαιρία να φτιάξετε την πιο αρωματική μαρμελάδα.
Στις περισσότερες μαρμελάδες η αναλογία ζάχαρης – φρούτου είναι 70% ζάχαρη ή και παραπάνω σε σχέση με το βάρος του φρούτου. Προσωπικά δεν προτιμώ πολύ γλυκές τις μαρμελάδες και θέλω να καταλαβαίνω περισσότερο το φρέσκο φρούτο, οπότε χρησιμοποιώ 50% ζάχαρη ή λιγότερη. Βέβαια με λιγότερη ζάχαρη, διατηρείται λιγότερο, οπότε φτιάχνω μικρότερες ποσότητες και απολαμβάνω την αγαπημένη μου μαρμελάδα φρέσκια όποτε θέλω.
Συνταγή για Μαρμελάδα Φράουλα
Υλικά Συνταγής
500 γρ φρέσκες φράουλες
250 γρ λευκή ζάχαρη
2 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, κόβουμε το κοτσανάκι τους και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε τα κομματάκια της φράουλας σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν την βγάλουμε προσθέτουμε και τον χυμό από το λεμόνι.
Μόλις έχει δέσει η μαρμελάδα, την μεταφέρουμε ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μόλις ανοίξουμε ένα βάζο, το διατηρούμε μετά στο ψυγείο.