Το Σκορδόψωμο με Μοτσαρέλα είναι απόλυτο, τραγανό και λαχταριστό σκορδόψωμο που μπορείτε και εσείς να ετοιμάσετε γρήγορα στο σπίτι και να απολαύσετε παρέα με φίλους!
Οι παραλλαγές του είναι πολλές και αν αλλάξετε ή προσθέσετε υλικά, θα θέλετε να το απολαμβάνετε κάθε Σαββατοκύριακο.. και όχι μόνο!
Συνταγή για Λαχταριστό Σκορδόψωμο με Μοτσαρέλα
Υλικά Συνταγής
1 μικρό καρβέλι χωριάτικο ψωμί
λίγο φρέσκο μαϊντανό
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Το πρώτο βήμα για το Σκορδόψωμο με Μοτσαρέλα είναι να κόψουμε το ψωμί σε ρόμβους, αλλά θέλει πολύ προσοχή για να μην κοπεί το κάτω μέρος του.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο λιωμένο βούτυρο.
Λιώνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε καλά στο μείγμα με το βούτυρο και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Τυλίγουμε το κάτω μέρος του ψωμιού με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει το βούτυρο στον φούρνο και προχωράμε με το γέμισμα του.
Προσεκτικά τοποθετούμε τη μοτσαρέλα ανάμεσα στις σχισμές που έχουμε δημιουργήσει και στη συνέχεια με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το βούτυρο.
Τυλίγουμε όλο το ψωμί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 °C στον αέρα για 15 λεπτά περίπου, στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Στο τέλος ξετυλίγουμε το Σκορδόψωμο με Μοτσαρέλα και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ανοιχτό μέχρι να ροδίσει.
Το απολαμβάνουμε αμέσως με καλή παρέα!