Αυτή η συνταγή για Ζυμαρικά με Κρέμα Κόκκινης Πιπεριάς είναι πολύ απλή αλλά και τόσο νόστιμη! Βασικό συστατικό η κόκκινη πιπεριά η οποία όταν ψηθεί και πολτοποιηθεί δίνει μια αρωματική κρέμα πιπεριάς που δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μία εύκολη λύση και για νηστίσιμα, αρκεί να αντικαταστήσουμε το τυρί κρέμα με 100 ml φυτικής κρέμας.
Συνταγή για Ζυμαρικά με Κρέμα Κόκκινης Πιπεριάς
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
3 κόκκινες πιπεριές
1 μέτριο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ τυρί κρέμα
500 γρ linguine ή άλλο ζυμαρικό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C και ψήνουμε τα λαχανικά για 25-30 λεπτά.
Tip: μπορούμε να ψήσουμε μόνο τις κόκκινες πιπεριές και το κρεμμύδι με το σκόρδο να τα ψιλοκόψουμε και να τα σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο. Προσωπικά μου αρέσει το άρωμα του ψητού σκόρδου και τα κάνω στο φούρνο.
Μόλις ψηθούν οι πιπεριές τις τοποθετούμε ζεστές σε ένα τάπερ, το κλείνουμε με το καπάκι του και περιμένουμε 15 λεπτά να μαλακώσουν για να τις ξεφλουδίσουμε.
Παράλληλα κόβουμε το σκόρδο και κρατάμε 3 σκελίδες και καθαρίζουμε το κρεμμύδι από τη φλούδα του.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε μαζί με το καθαρισμένο σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε πάλι.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας και μόλις είναι al dente τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Κρατάμε μόνο 1 κούπα από το νερό για την περίπτωση που χρειαστεί στην επόμενη φάση.
Αδειάζουμε τη κρέμα της πιπεριάς στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει. Αν είναι πολύ πηχτό το αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε τα Ζυμαρικά με Κρέμα Κόκκινης Πιπεριάς μαζί με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.